thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail

COMMUNITY RESOURCE CENTER

EVERETT SCHOOL DISTRICT

EVERETT, WA

Located at an important and highly-visible gateway into the City of Everett, the site includes many challenges, such as steep slopes and poor soil conditions. The Community Resource Center building is the Administration Headquarters of Everett Public Schools and also serves as a community meeting facility. HBB provided a landscape design that met all buffer and screening requirements while enhancing the character of the site on a highly visible corner property. HBB assisted in site analysis, zoning review, design of public spaces, and pedestrian circulation and incorporated allergy-free plant materials to accommodate all facility visitors and occupants. The design blends the building into the forested hillside with native landscape plantings and rain gardens, while creating an urban atmosphere at the street frontage.

VIEW IN GALLERY