thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail

SALISH HALL

GREEN RIVER COMMUNITY COLLEGE

AUBURN, WA

Salish Hall houses the college’s humanities and social sciences departments replacing the original complex of six buildings built in the late sixties that had exceeded their life cycles. Collaborating with the architects, the conceptual design responds to the college’s forested context and highly valued woodland character. Preservation of the exiting trees served as the backbone to the design as did enhancing of the existing woodland with additional understory plantings and the preservation of nurse logs/stumps. The circulation system was laid out through stands of woodland trees, opening into green lawns and open spaces, defining the central, circular volume of pedestrian space through a single, curving row of Dawn Redwoods.

VIEW IN GALLERY